Je hebt een Google Tag Manager aangemaakt voor je website en de installatie-codes toegevoegd aan de broncode van je website. Hoe zie je of deze ook daadwerkelijk juist geïmplementeerd is, actief is en dus kunt gaan vullen met pixels? Wouter legt je hieronder uit hoe dit werkt!

Download Google Tag Assistent

Google Tag Assistent is een extensie die je kunt downloaden voor Chrome om te kunnen controleren of Google Tagmanager actief is. Wanneer je deze extensie hebt gedownload verschijnt er een icoontje van de extensie naast je URL-balk (zie het roze vak in het screenshot hieronder). Als je deze aanklikt, heb je de mogelijkheid om de extensie te activeren voor de website door op ‘Enable‘ te klikken.

Wanneer je de pagina refresht, krijg je de tags te zien die actief zijn voor deze website en of deze goed zijn geïmplementeerd.

google tag assistent controle stap 2In bovenstand voorbeeld zie je een groen icoontje met ‘Google Tag Manager’. Dit betekent dat de website een Google Tag Manager tag bevat die correct is geïmplementeerd. Het icoontje voor een bepaalde tag kan ook een oranje of rode kleur hebben. Als dit het geval is, kan je de desbetreffende tag aanklikken en de Google Tag Assistant geeft dan aan wat je moet doen om de tag correct te implementeren.

Heb je meer hulp nodig bij het correct implementeren van Google Tag Manager pixel of het controleren hiervan? Neem contact op met Marketing Madheads via 076 700 2390 of [email protected].