Google Tag Manager is een handige tool om pixels van derden, zoals Google Analytics, Facebook, LinkedIn etc. actief te maken op je website, zonder dat je hiervoor de broncode van je domein hoeft aan te passen. Wouter legt je hieronder uit hoe je een nieuw Google Tag Manager account aanmaakt voor jouw website!

Hoe maak je een Google Tag Manager account aan?

Ga naar https://tagmanager.google.com/ en zorg dat je bent ingelogd in je Google (bedrijfs)account. Klik in het scherm rechtsboven op ‘create account’.

Google Tag Manager account aanmaken

Geef je account een naam en vul het land in waar je website is gelokaliseerd. Geef daarnaast ook de Google Tag Manager container een naam, bijvoorbeeld de naam van het domein en kies voor ‘web’ wanneer je de tagmanager instelt voor een website. Klik vervolgens op ‘create’ om je Tag Manager account en container aan te maken.

Google Tag manager account aanmaken stap 2

Wanneer je meerdere subdomeinen hebt (bijvoorbeeld voor meerdere talen) kun je voor elk subdomein een container maken die je onder hetzelfde account kunt hangen.

Wanneer je de gebruikersovereenkomst accepteert, krijg je onderstaand scherm:

Aanmaken Google Tag manager account stap 3

De Google Tag Manager pixel plaatsen op jouw websit

Om Google Tagmanager actief te maken voor je website, moet je beide codes kopiëren en plakken in de broncode van je website. Je webbouwer weet vast hoe dit werkt!

De eerste code moet zo hoog mogelijk in het <head> gedeelte van je website komen. De tweede code komt gelijk na de <body> tag.

Wanneer dit juist is gedaan, is Google Tagmanager actief voor je website en kun je je container gaan vullen met pixels en tags. Je kunt checken of Google Tagmanager actief is voor je website door even contact op te nemen met Marketing Madheads of je kunt dit zelf checken door Google Tag Assistent te downloaden, een Google Chrome extensie die checkt of er een Google Tag code actief is voor je domein.

Heb je hulp nodig bij het aanmaken van Google Tag Manager en het actief maken van Google Tag Manager voor jouw website? Neem contact op met Marketing Madheads via [email protected] of bel naar 076 700 2390.