Google Tagmanager is een handig tooltje om pixels van derden, zoals Google Analytics, Facebook, LinkedIn etc. actief te maken op je website, zonder dat je hiervoor de broncode van je domein hoeft aan te passen. Wanneer je samenwerkt met bijvoorbeeld een online marketingbureau of webbureau, is het handig als zij ook toegang hebben tot je Google Tag Manager account. Wouter legt je in onderstaande video uit hoe je een andere gebruiker toegang verleend tot jouw Google Tag Manager account!

Hoe koppel je gebruikers aan je bestaande Google Tagmanager account?

Ga naar https://tagmanager.google.com/ en zorg dat je bent ingelogd in het Google (bedrijfs)account dat gekoppeld is aan het Tag Manager-account voor jouw website. Wanneer je meerdere accounts of containers hebt, klik je de container aan aan wie je iemand wilt toevoegen.

Gebruiker toevoegen stap 1

Vervolgens kom je op onderstaand scherm uit en klik je op ‘Admin’.

Gebruiker toevoegen GTM stap 2

Daarna kom je uit op onderstaand scherm en hier heb je in de linkerkolom de optie om onder ‘User management’ een gebruiker toe te voegen op account niveau. Deze gebruiker heeft dan toegang tot alle containers die onder je account vallen.

Optioneel heb je in de rechterkolom nog de optie om een gebruiker toe te voegen onder ‘User management’ op container niveau (wanneer je account meerdere containers bevat en je iemand niet wilt toevoegen aan al deze containers).

Wij gaan er hier vanuit dat je iemand op accountniveau wilt toevoegen. Als je klikt op ‘User management’ op accountniveau, kom je op onderstaand scherm.

Hier zie je alle accounts die toegang hebben tot jouw Google Tag Manager account. Om een nieuwe gebruiker toe te voegen, klik je op het blauwe plusje rechtsbovenin en klik op ‘Add users’. Er opent zich een nieuw scherm.

Vul hier het e-mailadres in van degene die je toegang wilt verschaffen tot jouw Google Tagmanager account (vul hier [email protected] in om het bedrijfsaccount van Marketing Madheads toegang te geven). Je kunt iemand administrator-rechten (diegene kan ook containers en gebruikersrechten toebedelen) of user-rechten (kan alleen basis informatie zien) door dit aan te vinken. Kies hier voor administrator-rechten wanneer je Marketing Madheads toegang wilt geven tot je account.

Klik achter ‘container permissions’ op ‘set all’ om de rechten voor de container in te stellen. De rechten staan standaar op ‘read’ (alleen lezen). Vink ‘Publish’ aan wanneer je Marketing Madheads toegang verschaft, zodat Marketing Madheads ook aanpassingen kan doorvoeren en opslaan in de Google Tagmanager container. Klik vervolgens op ‘done’ en klik op ‘invitation’ om een uitnodiging te versturen.

Vervolgens zie je dat de uitnodiging op ‘Invitation pending’ staat.

Gebruiker toevoegen GTM stap 7

De gebruiker krijgt hiervan een melding en wanneer de uitnodiging wordt geaccepteerd heeft diegene toegang tot je Google Tag Manager account en container(s).

Heb je hulp nodig bij toevoegen van gebruikers aan je bestaande Google Tag Manager account? Neem contact op met Marketing Madheads via [email protected] of bel naar 076 700 2390.