De eerste én misschien wel belangrijkste stap voor het optimaliseren van jouw SEO is een zoekwoordonderzoek. Dit leidt tot een zoekwoordplan. Dit zoekwoordplan zet je in de ranktracker. Vanuit hier gaan we het SEO-traject besturen. Heb je hulp nodig bij het doen van je zoekwoordonderzoek? Download dan ons e-book, of meld je aan voor het wekelijkse webinar; Een zoekwoordonderzoek doe je zo.

 

Zoekwoordonderzoek in het platform

De ranktracker

Een ranktracker is essentieel als jij een zoekwoordonderzoek wilt uitvoeren voor je website.

Als je in het platform gaat naar het kopje ‘zoekwoorden’, vind je hier de ranktracker waar je jouw zoekwoorden in kan voeren. Dit doe je door op de blauwe knop ‘+ zoekwoorden’ te klikken.

 

ranktracker

 

Vervolgens krijg je onderstaand scherm te zien met verschillende koppen. Deze zijn te gebruiken om inspiratie op te doen voor jouw zoekwoordonderzoek.

 

Handmatig: Hier kun je handmatig de door jouw bedachte zoekwoorden invullen. Het fijne is, dat het platform jouw ingevulde zoekwoord uitbreidt naar een longtail zoekwoord. Staan hier nog meer interessante woorden tussen? Deze kun je gemakkelijk toevoegen aan je lijst door op het plusje te klikken.

Suggesties: Vul hier een interessant zoekwoord in en het platform geeft jou allerlei suggesties omtrent dit woord waar ook veel op gezocht wordt in Google.

Huidige posities: Hier vind je alle zoekwoorden waar je op dit moment al mee scoort in Google. Neem deze lijst eens door om te kijken of er woorden tussen staan die interessant zijn om verder te optimaliseren. Let hierbij goed op de zoekvolumes!

Concurrenten: Niks is leuker dan een kijkje in de keuken nemen bij de concurrent. Door simpelweg de URL van de concurrent in te vullen, verschijnen in het platform alle zoekwoorden waar de concurrent op scoort. Wellicht dat hier nog interessante zoekwoorden tussen staan waar je jouw lijst mee aan kan vullen!

 

zoekwoord suggesties

 

Op deze manier krijg jij een uitgebreide zoekwoordenlijst in de ranktracker met allerlei interessante zoekwoorden voor jouw business.

Deze zoekwoorden kun je vervolgens gaan toevoegen in de teksten op je website.