Om te kunnen adverteren in Google en Youtube heb je een Google Ads account nodig. Deze tool wordt door Google beschikbaar gesteld en dient te worden aangemaakt en te worden geconfigureerd om te kunnen gebruiken.

Stappen om Google Ads te activeren

Er zijn een aantal stappen die gemaakt dienen te worden om Google Ads te activeren. Hieronder staan de stappen om een Google Ads account aan te maken.

Stap 1: Aanmaken Google Ads Account

Als je nog geen Google Ads account hebt ga je naar de inlogomgeving van Google Ads. Rechtsboven klik je op de knop ‘nu starten’. Vervolgens kun je inloggen met je e-mailadres in Google Ads.

Het kan zijn dat Google je e-mailadres niet herkent. Je zult dan eerst een (gratis) Google account moeten aanmaken.

Je komt dan op het volgende scherm uit in het geval je geen andere Google Ads accounts hebt gekoppeld aan het email-adres. Kies hier voor ‘nieuw Google Ads account’:

Stap 2: Gegevens aanvullen

Je kunt nu naar de volgende stap te gaan. Hier krijg je de keuze omtrent je belangrijkste advertentiedoel. Afhankelijk van dit doel kies je de meest geschikte optie:

Over het algemeen wordt hier gekozen voor ‘Meer website verkopen of aanmeldingen genereren’.

De volgende vraag is om je bedrijf te beschrijven. Voer je bedrijfsnaam en bedrijfswebsite in en ga naar volgende:

Google laat vervolgens zien waar mensen op terecht komen, nadat ze op een advertentie klikken. Goed te melden is dat dit later prima aan te passen is. Advies is hier niet te lang bij stil te staan.

Google stuurt vervolgens naar het schrijven van een advertentie. Vergeet niet dat we de wizard doorlopen om een Google Ads account aan te maken. Ondanks Google al stuurt richting een live advertentie passen we dit in de volgende module direct aan. Nogmaals advies om hier niet te lang bij stil te staan.

Na deze stap vraag Google om relevante zoekwoorden toe te voegen. Dit kun je overslaan. Bedank dat we deze stappen enkel nemen om een Ads account aan te maken. Het inrichten van de advertenties kan in een later stadium namelijk een stuk beter.

Vervolgens vraagt Google de regio. Klik op volgende:

Ook een budget wordt alvast gevraagd. Vul iets willekeurigs in, we pauzen na de wizard gelijk de advertentie.

De volgende stap is een controle vraag, ga naar volgende:

Stel via je dagelijkse budget in wat je per dag wilt besteden aan advertenties. Klik op ‘volgende’ om een overzicht van de campagne-instellingen te zien. Nogmaals, de campagne wordt gepauzeerd na instellen en daarom maakt het niet uit wat je ingeeft.

Nu komt een belangrijker onderdeel. Namelijk de betalingsgegevens. Vul deze accuraat in.

Google vraagt je betaalaccount te verifiëren. Als je een creditcard gebruikt kan dit direct. Vul je een bankaccount in dan wordt er binnen een dag een klein bedrag naar je rekening gestort. Zodra je dit verifieert heb je een actief Google Ads account.

Nu is het account aangemaakt. Pauzeer de campagnes.

N.b. lees hier hoe je een gebruiker toevoegt aan je Google Ads account.