Je hebt een Google Ads account en nu is het handig een om ook anderen toe te voegen aan het account. Dit kunnen collega’s zijn of andere partijen zoals specialisten of bureaus.

Je Google Ads omgeving is gevoelig om meerdere redenen. Er zijn betaalgegevens gekoppeld, er gaat data in om en je marketing strategie zit er voor een deel in. Een veilig account is daarom essentieel.

Google zelf heeft al een aantal stappen ingepast die het praktisch onmogelijk maken voor buitenstaanders om in het account te komen. Maar ook als gebruikers in het account kunnen, heeft Google nog een aantal mogelijkheden ingepast die de veiligheid ten goede komen.

Zo kun je niet willekeurig iedereen maar uitnodigen tot het Ads account. Alleen gebruikers met e-mailadressen van geverifieerde domeinen kunnen worden uitgenodigd.

Stappen om een domein toe te voegen

Het kan zijn dat het toevoegen van een domein nodig is om meerdere gebruikers van één organisatie toegang te geven tot het account. Hieronder staan de stappen die hiervoor te nemen zijn beschreven.

Stap 1: Ga naar

Zodra je inlogt op je Google Ads account klik je op de moersleutel rechtsboven in het menu. Klik vervolgens op menu-item ‘Accounttoegang en -beveiliging’

Het volgende scherm opent, waarna geklikt moet worden op het sub-menu item ‘Beveiliging’.

Onderin staat ‘Toegestane domeinen’, klap dit item uit.

Voeg nu de domein toe die toegang mogen hebben. Let wel, je moet Admin zijn om domeinen te kunnen toevoegen.

Tip: Houd je account altijd ‘schoon’ door domeinen te ontkoppelen als deze geen toegang meer nodig hebben tot jouw account.