Mensen maken geen bewuste keuzes bij het maken van beslissingen. 95% van al onze beslissingen worden genomen op basis van instincten en emoties. We nemen deze beslissingen dus met ons onderbewustzijn. Of wel met ons reptielenbrein. Online remarketing is een uitermate geschikt middel om het reptielenbrein van je klant aan te spreken en te beïnvloeden.

 

Menselijk brein

De hersenen van de mens bestaat uit grofweg drie onderdelen. Namelijk de grote hersenen met de hersenschors, de kleine hersenen en de hersenstam. Alle drie deze hersendelen besturen bepaalde systemen en processen die we dagelijks gebruiken. Het oudste deel van onze hersenen is de hersenstam, ofwel het reptielenbrein. Dit deel van de hersenen is verantwoordelijk voor onze primaire levensbehoeften. Het regelt onder andere onze hartslag, ademhaling, eetlust en veiligheid. En dit gedeelte van ons brein regelt dus ook onze koopbeslissingen.

 

In leven blijven

Bij het inzetten van online marketing is het dus goed om je bewust te zijn van de werking van dit gedeelte van ons brein. Het reptielenbrein is er volledig op gericht om je in leven te houden. Dit doet het enerzijds door het besturen van je vitale lichaamsfuncties, maar anderzijds door instinctief te reageren op gevaar. Dit maakt dat het reptielenbrein gericht is op eigenbelang, dat het visuele beelden sneller en beter verwerkt dan tekst. Ook is het gevoelig voor contrast en dat het reageert wanneer er een emotie wordt aangesproken. Hierdoor kan het snel informatie verwerken en je behoeden voor dreigend gevaar. Maar precies deze functies zijn ook de redenen waarom dit gedeelte van ons brein goed reageert op remarketing.

 

Remarketing

Bij remarketing proberen we onze doelgroep opnieuw te bereiken door ze een specifieke en gerichte advertentie aan te bieden. Door ze in een remarkting groep te plaatsen nadat ze een bepaalde pagina van je website hebben bekeken bijvoorbeeld. Mensen willen vaak nog even nadenken voor ze een definitieve beslissing nemen over een aankoop. Het is dan van belang om onder de aandacht te blijven. Met het inzetten van remarketing krijgt je potentiële klant passieve informatie en genereer je merkbekendheid. Door de advertenties op strategische plekken op het web in te zetten kun je naast je merkbekendheid ook de merkovertuiging van je potentiële klant vergroten en nog beter in spelen op zijn primaire behoeften. Door een remarkting advertentie verkeerd in te zetten kun je echter ook precies het tegenovergestelde bewerkstelligen. Niemand zal een vakantie op een cruise boeken als deze advertentie naast een artikel over een gezonken boot staat bijvoorbeeld.

 

Zo vorm je geen bedreiging meer

Ons reptielenbrein is er opgericht om in leven te blijven, daarvoor is het belangrijk om gevaar af te wenden. Dingen die het brein herkent zal het niet meer bedreigend vinden. Door remarketing in te zetten krijgt dit gedeelte van het brein vertrouwen in jouw merk en zal het eerder geneigd zijn om jouw product of dienst te kopen. Wanneer het je ook nog lukt om in je remarketing advertentie een visuele en emotionele boodschap over te dragen zal ons onderbewuste vrijwel zeker voor jouw product of dienst kiezen. Het is daarom altijd verstandig om een (bewegend) beeld te gebruiken in je remarketing campagne met een korte tekst en een call to action in een contrasterende kleur.

 

Fop het reptielenbrein van je potentiële klant

Het reptielenbrein is makkelijk te foppen door een emotie op te roepen. Emotie kun je oproepen door het gebruik van specifieke kleuren, een goed gekozen afbeelding of door een advertentie op een strategische plek op het web neer te zetten. Een advertentie van deurbeslag doet het beter naast een artikel over een toename van inbraken dan naast een artikel over het toenemen van de veiligheid in een bepaalde regio. Door de advertentie voor sloten neer te zetten bij een artikel over inbraken, lost de advertentie direct het probleem van het reptielenbrein op en neemt de klant onbewust de beslissing dat het kopen van nieuwe sloten een goed idee is. Deze persoon ziet deze advertentie omdat hij in een remarketing groep zit. Hij toonde dus al eerder interesse in het kopen van nieuw deurbeslag. Door met de advertentie het reptielenbrein te beïnvloeden wordt de kans dat deze potentiële klant het deurbeslag van de advertentie koopt vele malen groter dan als deze persoon deze advertentie niet gezien had.

 

Remarketing inzetten als online strategie

Het inzetten van remarketing kan je omzet dus een boost geven. Wil je graag hulp bij het opzetten van een goede remarketing campagne of advies over een online marketingstrategie, neem dan contact op met Marketing Madheads voor een advies op maat.