De rel alternate tag geeft aan dat er een alternatieve versie van de pagina bestaat voor verschillende landen en talen, maar bijvoorbeeld ook voor een mobiele of print pagina. De rel alternate tag wordt in dat geval toegepast omdat er anders een kans bestaat dat Google de alternatieve versie leest als duplicate content.

 

Hoe ziet de rel alternate hreflang tag eruit?

In dit artikel gaan we dieper in op de rel alternate tag met betrekking tot verschillende versies voor verschillende landen of talen van het domein. In HTML ziet de tag er bijvoorbeeld zo uit:

<link rel=alternate” hreflang=”en-gb” href=https://www.voorbeeld.com/uk />

  1. Het gedeelte link rel=”alternate” geeft aan dat het gaat om een alternatieve pagina. In dit geval gaat het om een alternatieve versie in taal en focusland. Hiernaast kan het bijvoorbeeld ook gaan om een alternatieve mobiele pagina of printversie van de pagina.
  2. Met het stuk code hreflang=en-gb kun je een targettaal en geografische targetlocatie meegeven. In dit geval focussen we dus op Engels sprekenden in Groot-Brittannië.
  3. Het href gedeelte van de tag geeft aan wat de target URL is voor de targetgroep die werd beschreven in het gedeelte hreflang. In dit geval moeten de Engels sprekenden in Groot-Brittannië uitkomen op de target URL https:///www.voorbeeld.com/uk.

 

Hoe wordt de hreflang tag geïmplementeerd?

De makkelijkste manier is om de hreflang tag te implementeren, is om deze toe te voegen aan het <head> gedeelte van de broncode. Hier voeg je voor elke versie van je website (elke taal en elke geografische locatie) de href lang tag toe.