Zorg dat je maar één keer een H1 (Header 1) gebruikt op je pagina. Zo geef je Google de beste instructie van waarover jouw pagina gaat. Als je meerdere H1’s gebruikt dan geef je Google minder richting en heb je kans om potentieel te verliezen.

De SEO tool van het platform van Marketing Madheads laat je zien welke H1’s op de pagina worden gebruikt. Wil je dit zelf toch nog even onderzoeken? Dan kun je de broncode van je website openen. Dit doe je door met je rechtermuisknop te klikken in de pagina en vervolgens ‘broncode openen’ aan te klikken. Door vervolgens met ctrl+f een zoekfunctie te openen op de pagina en te zoeken naar “<h1” kom je de koppen tegen.

Let op: soms lijkt het dat je maar één H1 gebruikt, maar heb je nog losse H1 elementen in je code ‘zweven’. Vraag je webbouwer om deze niet gebruikte elementen op te schonen.

Uiteindelijk kun je jouw webpagina beschouwen als een krantenartikel. Door eenmalig een pakkende titel (met zoekwoord) te gebruiken, weten zowel de bezoeker als de zoekmachines waar de pagina over gaat.