Ons leven wordt steeds vluchtiger en steeds meer mensen hebben geen zin of tijd om hele lappen tekst te lezen. Dit gegeven heeft direct gevolgen voor jouw bedrijf. Potentiële klanten beslissen online in enkele seconden of ze wel of niet geïnteresseerd zijn in een dienst, product of bedrijf. We weten uit wetenschappelijk onderzoek dat mensen in hun keuzegedrag geneigd zijn te willen houden van wat ze krijgen of hebben. Zij zijn sterk georiënteerd op het hier en nu en vooral gevoelig voor levendige en concrete informatie. Dit wil zeggen dat veel beslissingen in eerste instantie genomen worden vanuit het gevoel of intuïtie. Ook weten we dat een continue stroom van waarnemingen en informatieverwerking ons gedrag onbewust beïnvloedt. Dit is gouden informatie om potentiële klanten te benaderen. Het betekent namelijk dat het in enkele ogenblikken duidelijk moet zijn wat bedrijven doen en aanbieden. In deze seconden moet het bedrijf niet alleen vertrouwen, ervaring en kunde uitstralen, maar de potentiële klant ook duidelijk maken waarom ze de juiste keuze zijn. En dat moet de klant kunnen niet alleen weten, maar vooral kunnen voelen. Hier kan videomarketing bij helpen.

 

Videomarketing

Omdat we beelden veel sneller kunnen verwerken dan tekst is videomarketing enorm effectief. En dat blijkt ook, ineens duiken video’s overal op. De social media kanalen stromen ermee vol en ook op veel bedrijfs websites zien we video’s in de content verschijnen. Hiermee is video marketing waarschijnlijk dé online marketingtrend van deze tijd.

 

Videomarketing als medium is erg geschikt om je boodschap over te brengen én sfeer te bepalen. Daarnaast zijn de mogelijkheden van videomarketing eindeloos, zowel in onderwerpen als in vorm. We weten uit onderzoek dat ruim de helft van de mensen een video voor 75% afkijkt. Ook helpen video’s je daadwerkelijk om te groeien in omzet én om de conversie van landingspagina’s exponentieel te verhogen. 

 

Sneller stijgen in de rankings van Google

Naast het voordeel dat mensen eerder geneigd zijn een korte video te kijken dan een tekst te lezen heeft deze vorm van marketing nog een voordeel. Google zoekt naar content die ervoor zorgt dat gebruikers engagement vertonen. En video’s doen dit. Een video van 1 minuut heeft dezelfde waarde als 1,8 miljoen woorden. Wanneer je jouw video op meerdere platformen plaatst is de kans dat je website gaat groeien in de rankings van Google 50 keer groter dan wanneer je geen video’s in jouw content gebruikt.

 

Met meer succes een nieuw product of dienst introduceren

Uit een onderzoek van Wyzowl blijkt dat 66% van de respondenten het liefst over een nieuw product of bedrijf hoort via een korte video. Hier staat tegenover dat maar 3% graag een webinar of pitch ziet en maar 2% geïnteresseerd is in een sales-call of demo. Daarnaast geeft 84% van de ondervraagden aan door een video overtuigd te zijn om een bepaald product of dienst te kopen. Het ziet er dus naar uit dat een video de way to go is om een nieuw product of dienst aan de man te brengen.

 

Meer conversies genereren

Het is fijn om veel bezoekers te krijgen naar je website, maar het is wel de bedoeling dat zij uiteindelijk ook converteren. Volgens onderzoek van Hubspot kunnen conversies met 80% stijgen als je een aantrekkelijke video op je landingspagina’s plaatst. Als je overweegt om te investeren in het ontwikkelen van een video, zou je de stijging van het aantal conversies mee kunnen nemen in je overweging.

 

Videomarketing is multi inzetbaar

Een goede video kun je op verschillende manieren en verschillende platformen toepassen. Een voor de hand liggende optie is uiteraard Youtube. Zowel om de video te plaatsen als om deze te gebruiken voor een advertentie. Maar ook sociale mediaplatformen als Instagram, Facebook en LinkedIn zijn heel geschikt om de juiste doelgroep te bereiken. Zowel organisch als via advertenties. Het plaatsen van een video op je eigen website of in je blog is ook een veel gekozen mogelijkheid. We zien ook steeds meer bedrijven die een story op hun social kanalen plaatsen. Deze zijn maximaal 24 uur te zien en leuk om te gebruiken voor aanbiedingen of nieuwsflash.

 

Video’s zijn verder uitermate geschikt om remarketing groepen op te bouwen om meer salesgedreven advertenties aan te vertonen.

 

Oftewel videomarketing is een uitstekende marketing strategie voor jouw bedrijf. Wil je meer weten over content of het optimaliseren van jouw SEO of SEA-campagnes, meld je aan voor twee weken gratis trial in het platform van Marketing Madheads inclusief een SEO scan en tips voor jouw online marketing.