Google kijkt bij het ranken van jouw website naar de kwalitatieve en unieke content die jij op je website hebt staan. Je content moet iets waardevols toe kunnen voegen aan het internet, pas dan zul je scoren in de zoekresultaten van Google.

 

Bedrijven spelen actief hier op in. Volgens het Content Marketing Institute doet 89% van de bedrijven nu aan content marketing, dit is meer dan ooit tevoren. Wat nog belangrijker is, is dat 76% van deze bedrijven kwaliteit boven kwantiteit zetten. Wel is kwalitatief goede content lastiger te produceren. Het kost meer tijd en moeite om deze teksten te schrijven en je hoofd boven water te houden tussen de 89% andere bedrijven die aan content marketing doen.

 

Content marketing werkt het best wanneer de content:

  • Interessant is voor de doelgroep
  • Vol staat met nieuwe informatie
  • Op een dynamische manier is geschreven
  • Video’s, infographics, afbeeldingen of andere content bevat.

 

Content marketing bestaat uit het creëren en verspreiden van relevante, waardevolle informatie om een bepaalde doelgroep te bereiken. Het hoofd doel van content marketing is om winstgevende interacties te stimuleren bij potentiële klanten.

 

Het vinden van een geschikt onderwerp

Zoals hierboven beschreven, het schrijven over een interessant onderwerp is het belangrijkst van content marketing. Daarvoor moet je eerst uitzoeken welke onderwerpen geschikt zijn voor jouw doelgroep.

 

Er zijn verschillende manieren om te zoeken naar een geschikt onderwerp. Je zou kunnen kijken naar de vragen die je als bedrijf ontvangt van klanten. Met het schrijven over dit soort onderwerpen bespaar je ook nog tijd met het beantwoorden van vragen van klanten.

 

Ook kan je hiervoor de online marketing tool Answer the public gebruiken. Answer the public is een gratis online marketing tool die inzichten uit zoekopdrachten van Bing en Google combineert en visueel overzichtelijk maakt. Deze zoekopdrachten bestaan uit minimaal drie of meer woorden, of uit allerlei vragen die men intoetst in de zoekbalk. En deze vragen, zijn onwijs interessant om content over te schrijven! Het enige wat je hoeft te doen om deze vragen te verkrijgen, is een zoekwoord intoetsen in de balk.

 

Waarom content marketing?

Je zult elke marketeer horen roepen ‘content is king’ en dit is met een goede reden. Content marketing is de laatste tijd enorm belangrijk geworden en brengt verschillende voordelen met zich

mee.

 

SEO

Content marketing is een belangrijk aspect binnen jouw SEO. Dit omdat het de vindbaarheid van je website verbeterd. Het regelmatig posten van bijvoorbeeld een blog heeft meerdere grote voordelen. Ten eerste, heeft een website met meerdere pagina’s een grotere kans dat een pagina wordt weergegeven in de zoekmachine.

 

Daarnaast kun je relevante zoekwoorden gebruiken in je teksten waardoor je hoger scoort in de ranking. We adviseren ook om interne links te plaatsen op andere pagina’s op je website. Hierdoor geef je de interne link structuur een boost en geeft het bezoekers een reden om op je website te kijken en andere content te lezen. Ook dit heeft weer een positief effect op je ranking omdat Google meet hoe lang een bezoeker op je website is.

 

Je bouwt een reputatie en vertrouwen op

Mensen lezen je website en zullen hier een mening over vormen. Dus als je website aantrekkelijke, informatieve en waardevolle content bevat, gaan klanten er van uit dat het bedrijf zelf ook waardevol is. Op de lange termijn bouwt je bedrijf op deze manier autoriteit op in de markt.

 

Expertise

Content marketing is ook een strategische tool voor bedrijven om te laten zien wat hun expertise is door klanten te voorzien van waardevolle informatie. Klanten zien graag dat ze in contact staan met experts die ze kunnen helpen bij de aankoop. Elke nieuwe blog, vlog, white paper of andere soort content laat klanten zien hoe deskundig het bedrijf is.

 

Voorbeelden van content marketing

Content marketing kan op onwijs veel manieren worden toegepast, we zullen een aantal voorbeelden geven van de meest gebruikte methodes. En vergeet niet: oefening baart kunst, dus hoe meer je content marketing toepast, hoe creatiever je hierin gaat worden.

 

Blogs

Het schrijven van een blog is een goede start voor content marketing. Het is relatief makkelijk om een blog aan je website toe te voegen en het met regelmaat te voorzien van vernieuwing. Dit heeft een positief effect op de reputatie en het vertrouwen van (potentiële) klanten in je bedrijf. Zoals hierboven beschreven heeft het schrijven van blogs ook een positief effect op de ranking.

 

Infographics

Een infographic is eigenlijk een rits van lange verticale foto’s vol met relevante informatie zoals grafieken, diagrammen, statistieken en andere informatie. Infographics zijn een goede toevoeging aan je blog en worden soms ook gebruikt om bepaalde informatie duidelijk op een rij te zetten. Niet iedereen heeft de photoshop skills om zelf een infographic uit de mouw te schudden, gelukkig zijn er een hoop gratis tools die jou hierbij kunnen helpen als Piktochart en Canva.

 

Video’s

Het gebruiken van video’s op de website wordt steeds populairder bij bedrijven. Het produceren van een video is vandaag de dag makkelijker dan ooit. De prijzen voor goede film apparatuur is sterk gedaald en je hebt speciale abonnementen voor het zelf editen van je video’s als Adobe Suite.