Tekst is een essentieel onderdeel voor de vindbaarheid binnen Google van jouw website. Google haalt de tekst op die op een webpagina te vinden is slaat deze vervolgens op, op haar servers. Zodra iemand een zoekactie doet in Google roept Google deze opgeslagen content aan. Hierbij maakt Google gebruik van de match tussen zoekactie en geïndexeerd zoekwoord.

Als je een goede tekst hebt dan zullen de gebruikers langer op je webpagina blijven. Ze zijn geholpen met de informatie waarin je voorziet. Google krijg in de gaten dat jouw pagina een waardevolle pagina is voor de bezoekers en zodoende plaatst Google jouw website hoger in de resultaten.

Heb je te weinig tekst dan liggen er dus nog kansen. Evenaar het gemiddelde aantal woorden van de top 3 in Google op het zoekwoord om jouw kansen op een hogere notering in de zoekmachine te vergroten.

Hoe schrijf je een uitgebreidere tekst?

Content is iets wat veel tijd kost om te creëren. Met name tekst duurt lang om uit te schrijven. Een goede tekst schrijven kost tijd, maar zie het als een goede investering. Nog altijd is een van de belangrijkste factoren om te scoren in Google content. Ze zeggen niet voor niets “content is king”.

Als je vastloopt met het schrijven denk dan eens na welke woorden er passen op de pagina. Door meerdere zoekwoorden te combineren die gaan over hetzelfde onderwerp zul je zien dat je al snel tot een uitgebreidere tekst kunt komen.

Zolang er toegevoegde waarde wordt gegeven aan de gebruiker zou je kunnen zeggen dat het goede tekst is. Teveel herhaling of woorden te vaak herhalen kan worden gemarkeerd als spam. Dit wil je voorkomen.

Tip: Kopieer geen content van andere websites! Dit is namelijk schadelijk voor jouw vindbaarheid.

Opbouw van een (SEO) tekst

Een tekst van formaat schrijven over een onderwerp waar niet zoveel over te schrijven is kan uitdagend zijn. Wel zijn er een aantal ’trucs’ die helpen bij het schrijven van een tekst:

  • Begin met een duidelijke kop 1 titel;
  • Schrijf vervolgens een korte alinea met daarin minimaal één keer je zoekwoord. Zorg dat deze alinea een samenvatting is van de pagina;
  • Volg deze alinea op met een call to action;
  • Schrijf je tweede titel, een kop 2. Laat hierin een zoekwoord terugkomen als dit kan;
  • Schrijf een uitgebreidere tekst. Gebruik je ervaring en kennis om door te schrijven. Let op dat je regelmatig call to actions gebruikt;
  • Vervolg je pagina met de rest van de tekst. Hierin neem je de details op van het onderwerp.