Als je wilt ranken op zoekwoorden dan zul je deze zoekwoorden ook moeten aanhalen in de tekst. Zo ‘begrijpt’ Google beter waarover jouw pagina gaat. 

Je kunt een zoekwoord ook te vaak gebruiken je tekst dan wordt het vervelend voor de gebruiker om de tekst te lezen en dat geval kan het duiden op spam. Lees je tekst een paar keer over en pas de tekst aan waar nodig.

Zoekwoord komt niet voor

Je wilt scoren op een bepaald zoekwoord maar gebruikt dit woord nog niet in jouw tekst op de pagina. Zolang jij het zo kort niet gebruikt op je pagina is het voor Google lastig om te begrijpen dat de pagina over dit soort gaat en loop je potentiële kansen mis. Zorg dus dat het zoekwoord een aantal keer terugkomt op de pagina.

Hoe vaak moet ik een zoekwoord gebruiken op mijn pagina?

Voorkom dat je zoekwoord te vaak wordt gebruikt op je pagina. Dit kan namelijk worden gezien als spam door Google en dat is weer schadelijk voor jou posities.

Zorg dat het voor de bezoekers van je pagina prettig is om de tekst te lezen. Herhaal woorden niet te vaak en wissel zinnen af. Houd altijd rekening met SEO en pas waar mogelijk een zoekwoord in. Doe dit alleen niet overdadig veel.