Instagram posts inplannen via, uh, Instagram! Het kan eindelijk.

 

We konden al enige tijd Instagram posts inplannen met externe tools zoals BufferLater en Hootsuite, maar vanaf heden is het eindelijk mogelijk om Instagram in te plannen in de ‘native’ omgeving en wel in de ‘Studio voor makers‘.

 

Instagram by Facebook / WhatsApp by Facebook

Het is geen geheim dat Facebook in 2012 Instagram kocht voor het summiere bedrag van 1 miljard euro. En nu, zo’n 7 jaar later is Facebook van plan zijn stempel veel meer op ‘het andere’ sociale netwerk te drukken.

 

En niet alleen Instagram krijgt deze rebranding, ook WhatsApp zal voortaan als ‘WhatsApp by Facebook’ door het leven gaan.

 

Instagram inplannen via Facebook’s Creator Studio

Het kan haast geen toeval zijn dat in dezelfde week als deze rebranding plaatsvindt, het inplannen van Instagram ook eindelijk mogelijk is in de ‘native’ omgeving. Niet in de Instagramapp, maar in Facebook’s eigen ‘Creator Studio (of Studio voor Makers)’. Zowel gewone feed-posts als IGTV posts kunnen vooraf gemaakt, ontworpen en ingepland worden. In de Creator Studio krijg je later mooi inzicht in de statistieken van je geplaatste posts.

 

De verwachting is dat het terugkijken van de Instagram statistieken ook uit zal breiden tot langer dan een week, maar hier is nog geen bevestiging van.

 

Hoe het werkt: Instagram inplannen via Creator Studio

 

Instagram posts inplannen

 

Ga naar: business.facebook.com/creatorstudio. Bovenin je scherm zie je de twee logo’s van Facebook en Instagram, hier kun je met één klik wisselen tussen de twee kanalen. Koppel de juiste accounts aan elkaar en klik op ‘Bericht maken’.

 

Schrijf de tekst (vergeet de juiste hashtags niet) en klik niet op ‘Publiceren’, maar op het kleine pijltje ernaast. Hier kun je nu kiezen voor ‘Planning’.

 

Instagram posts inplannen

 

Een verschuiving van onze inplan-activiteiten

Met de nieuwe vormgegeven Creator Studio opent een scala aan mogelijkheden betreft het efficiënt inplannen van je posts voor beide kanalen. Je kunt eenvoudig content hergebruiken, maar dan bij Facebook de juiste link toevoegen en bij Instagram weer de juiste hashtags en natuurlijk de #linkinbio.

 

Wij verwachten de een grootschalige verschuiving van ons inplan-gedrag en het zal ons niet verbazen als grote spelers onder de externe inplan-tools buiten spel komen te staan.

 

Ook Instagram inplannen als een pro?

Leuk, dat inplannen, maar wat moet je dan inplannen? Lees op de volgende pagina meer over het creëren van een eigen stijl op Instagram.