Het is zo’n beetje de grootste frustratie onder webshopeigenaren: de Instagram Shopping functie doet het niet, terwijl je aan alle voorwaarden voldoet en alles drie keer gecontroleerd hebt. En dat klopt.

Instagram scant eens in de zoveel tijd alle accounts. Daarbij wordt ook gekeken of er een Facebook productcatalogus aangemaakt is. En pas als Instagram bij jouw account is aangekomen, wordt de functie geactiveerd. Dat kan weken, maar soms zelfs ook maanden duren. Het enige dat je kunt doen, is rustig afwachten en je verheugen op wat komen gaat.

Let op: Je bent alleen afgekeurd voor Instagram Shopping als je de melding ‘Niet goedgekeurd voor Instagram Shopping‘ in Catalog Manager ziet staan. Staat deze melding er niet en staat er ook niet ‘Actief’? Dan is je verzoek nog in behandeling.

Afgekeurd voor Instagram Shopping

Als je jouw profiel niet eens tussen de opties ziet staan kan het zijn dat je je privé-account nog niet hebt omgezet in een Instagram business-account. Daarnaast moet je ook je Facebookpagina koppelen.

Ben je niet goedgekeurd voor Instagram Shopping? Dan kan dat een aantal redenen hebben:

  • De meeste voorkomende: Je bedrijf verkoopt niet voornamelijk fysieke producten of goederen. Het aanbieden van diensten (zelfs vanuit een e-commerceplatform) is voorlopig nog niet toegestaan.
  • Je hebt nog geen Instagram business-account.
  • Je Facebookpagina is nog niet gekoppeld.
  • Je voldoet niet aan de verkopersovereenkomst en/of het handelsbeleid.

Bekijk hier de verkopersovereenkomst voor Instagram Shopping en hier het handelsbeleid.

Wel goedgekeurd voor Instagram Shopping

En dan opeens komt de dag, dat je een pop-up ziet verschijnen met de mededeling dat Shoppen beschikbaar is in je account.

  • Ga via het hamburgermenu op je profiel naar je ‘Instellingen’.
  • Tik op ‘Bedrijf’.
  • Vanaf nu vind je hier de functie ‘Winkelen’.

En zo werkt Instagram Shopping!